Hinterland Architecture Studio
DSC_0676.jpg

HOUSE REHABILITATION LIDADOR

Date: 2015 | Place: Porto | Type: House | Promoter: Private

Team: Filipa Figueira


DSC_0689.jpg
 More than 50 years distant from the original of the new development project. During this period the house has undergone several changes, including enlargements and at the facade.

More than 50 years distant from the original of the new development project. During this period the house has undergone several changes, including enlargements and at the facade.

DSC_0641.jpg
DSC_0676.jpg
DSC_0684.jpg
 The main objective of the project was to adapt the existing building to a new family, through small interventions able to modernize, structure and organize successive unconnected changes made over the years.

The main objective of the project was to adapt the existing building to a new family, through small interventions able to modernize, structure and organize successive unconnected changes made over the years.

DSC_0345.jpg
DSC_0339.jpg
DSC_0632.jpg
DSC_0302.jpg
DSC_0593.jpg
DSC_0611.jpg
DSC_0616.jpg
DSC_0666.jpg
DSC_0633.jpg
 The most significant element of this transformation is the stairwell that runs through the building, and besides to solve lighting issues in the basement ,of privacy on the entrance floor and safety at room floor, gives formal unity to the project.

The most significant element of this transformation is the stairwell that runs through the building, and besides to solve lighting issues in the basement ,of privacy on the entrance floor and safety at room floor, gives formal unity to the project.

DSC_0630.jpg